вторник, 22 апреля 2014 г.

"Очищення" юстиції по тернопільськи

I

Останнім часом засобами масової інформації Тернопільщини широко висвітлювалася непроста ситуація, що склалася у Головному управлінні юстиції Тернопільської області (http://ternopilinfo.com/pratsivniki-oda-zlivayut-svoyih-shefiv-ta-pidopichnih/, http://www.0352.ua/article/501838). Скандал навколо дій та висловлювань керівника управління Ігора Степановича Бандури набув великого розголосу та широко обговорювався громадськістю.
Як відомо, Ігор Степанович Бандура є уродженцем Гусятинського району Тернопільської області. Юрист за фахом, на протязі багатьох років він очолював Відділ державної виконавчої служби Гусятинського районного управління юстиції. З 2010р. дана особа досить несподівано (не пропрацювавши жодного дня в державних органах обласного рівня) була призначена начальником Головного управління юстиції Тернопільської області (надалі за текстом – управління). Слід відмітити, що єдиною принципово відмінною рисою пана Бандури від інших функціонерів управління є і залишається зовсім не паталогічне хабарництво чи аморальність, як це могло здатися читачам. Насправді проблема лише в тому, що даний керівник не зміг в силу особистих якостей «вписатися» у роками існуючу систему, залишаючись виразно провінційним, не стриманим, не обережним та не далеким.
Після ознайомлення із матеріалами публікацій, у широкої громадськості може скластися хибне враження, що в головному управлінні активно відбувається процес очищення від корупціонерів та осіб, які заплямували себе. Але чи так це?
Чого вимагав «повсталий» колектив? Написання Бандурою І.С. заяви про звільнення за власним бажанням? І це в той час, коли дії цього пана мають чіткі ознаки злочинів, за статтями, які передбачають відповідальність винних осіб у вигляді позбавлення волі на строк понад 10 років?
Нагадаємо читачам, що Головне управління юстиції в Тернопільській області майже повністю складається із професійних юристів, тобто людей, які все свідоме життя працюють із законом і чітко розуміють значеннях своїх дій і їх подальші юридичні наслідки. Так в чому ж причина такого «гуманізму» і «ліберальності»? Чому працівники юстиції звинувачують одне одного у важких злочинах, а в результаті сходяться на таких «страшних карах» як звільнення з роботи осіб, які вкрали стільки, що вже можуть більше не працювати ніколи і ніде?
Відповідь на ці питання є достатньо очевидною. Ці люди (працівники головного управління юстиції та його структурних підрозділів, або як вони себе скромно називають «трудовий колектив») в переважній своїй більшості безпосередньо зацікавлені у тому, щоб замінити неадекватних новому часу керівників (в тому числі і пана Бандуру), але за будь-яку ціну залишити саму систему, оскільки вони самі і є цією системою!
Вас не влаштовує убого організований процес реєстрації прав власності? Вам хамлять в органах нотаріату? Вимагають хабара в РАЦСі? Надважливе для Вас судове рішення виконується роками? Все це послуги, які Вам надають органи підпорядковані Головному управлінню юстиції в Тернопільській області, за які ви, до речі, платите. Терпите і платите…
А тепер давайте згадаємо, а якою була ситуація 2, 3, 5, 10 років тому? Гіршою чи кращою? Ні! Точно такою ж самою, оскільки не має значення хто буде очолювати цього монстра: неадекватний провінціал чи молодий цинік, який встиг потоваришувати з «правильною» партією, система залишається, вона відчайдушно обороняється і намагається пристосуватися до нових умов.
Зараз ми можемо спостерігати чудову ілюстрацію до цих слів. Люди, які протягом усіх цих років забезпечували максимальний хаос в органах юстиції, а по-суті вибудували абсолютно протизаконну корупційну машину, виявляється раптом стали на сторону добра і «борються» з корупцією.
Ось наприклад красномовний пан Хічій Андрій Миронович був заступником начальника Державної виконавчої служби в Тернопільській області та  начальником Відділу Державної виконавчої служби ГУЮ у Тернопільській області у період з кінця 2005 року по 2011 рік, а на даний час є начальником Відділу примусового виконання рішень УДВС. Саме під час його перебуванням на керівних посадах підрозділи виконавчої служби області опинилися у тому жалюгідному стані, в якому вони є зараз, коли судове рішення не має ваги, оскільки належним чином виконати його просто немає кому. Даний «керівник» прославився не лише хамською поведінкою по відношенню до підлеглих, але і зловживаннями, фантастичними за своєю нахабністю та неприкритістю (детальніше в наступних публікаціях), перевершити які зміг лише пан Бандура.
Не можливо не згадати також і «Перспективного молодого керівника» Коваля Юрія Олеговича, який був начальником Другого відділу державної виконавчої служби Тернопільського міського управління юстиції у період з 2007 по 2012 роки, а на даний час є заступником начальника Управління державної виконавчої служби ГУЮ у Тернопільській області. Саме йому персонально повинні «подякувати» всі, хто не зміг добитися належного виконання судових рішення в м. Тернополі.
Протягом останнього часу пан Коваль відав тендерами з продажу арештованого майна, закупівлями товарів, робіт і послуг для потреб виконавчої служби. Для того, щоб оцінити якість його роботи достатньо зайти в будь-який підрозділ державної виконавчої служби області і запитати працівників, коли останній раз їх забезпечували хоча б папером і конвертами.
Цікаво, що саме пан Коваль Ю.О. організовував в грудні 2013 року виконання судового рішення про розгін євромайдану і мирних мітингів в місті Тернополі. Варто зазначити, що протягом всього періоду роботи в органах державної влади пан Коваль Ю.О. (як і Хічій А.М. та багато-багато інших) вчинив багато службових зловживань, які неможливо замовчати і яким буде присвячено окрему публікацію.
Отож, саме цим «правдолюбцям» (і ще багатьом-багатьом іншим) ми маємо подякувати за неймовірну корупцію, що цвіла буйним цвітом в органах юстиції міста Тернополя та області протягом останніх 10-15 років.
Так що ж робити, як змінити ситуацію, спитають читачі? А хтось напевне єхидно додасть: «То може залишити Бандуру та Каневську в спокої?».
Насправді все досить просто. Не можливо знищити корупційне кубло вигнавши кількох керівників та залишивши «обізнаних» спеціалістів, які продовжать «добрі традиції».
Абсолютна більшість працівників юстиції, що мали повноваження на прийняття управлінських рішень точно знають, що за ними є достатньо грішків, щоб потрапити за грати. Особливо добре це розуміють керівники середньої ланки та юристи з досвідом. І всі вони усвідомлюють, що у системі вседозволеності, коли можна купити будь-що (навіть судове рішення) їм майже нічого не загрожувало, але час (на біду для них) змінився.
На даний момент, чи не єдиною серйозною зброєю проти злодіїв і хабарників з юстиції, які успішно замаскувалися «топлячи» свого недалекого керівника є розголос. Кожен з цих горе-юристів має свою історію чорних справ, про яку він пам’ятає завжди і яку приховує старанно.
Немає сумніву, що будь-хто, хто стикався в своєму житті з органами РАЦСу, нотаріату, реєстраційною, виконавчою та іншими службами має що повідомити широкій громадськості, а тому надважливим є максимально широке висвітлення відомої Вам інформації, щодо протизаконних дій перефарбованих корупціонерів-патріотів та усунення їх від займаних ними посад.

Панове, працівники Головного управління юстиції, зокрема персонально: Коваль Юрій Олегович та Хічій Андрій Миронович. Вам не вдасться нікого більше дурити. По кожному з вас є достатньо інформації, щоб як мінімум надовго забезпечити вам статус «підозрюваних» (з яким дехто з вас добре знайомий). Негайно звільняйтеся самі, в іншому разі в засобах масової інформації всеукраїнського рівня будуть оприлюднені факти, що підтверджують систематично вчинювані Вами службові злочини, після чого дана інформація буде передана в правоохоронні органи. Не майте ілюзій, на цей раз ви ні від кого не відкупитеся!

Комментариев нет:

Отправить комментарий